Een piratenfeest wilde hij. En het allerliefste bij ons thuis. Want het was stiekem toch best spannend, zo’n kinderfeestje. “Mam, het moet wel stoer zijn hè, met die piraten enzo…”
 
Weken van tevoren was hij al bezig met zijn verjaardag. Er moest een aftelkalender komen zodat we elke dag konden kijken hoeveel nachtjes het nog was voor de Grote Mensen Verjaardag, zijn Kinderfeest en het uitdelen van de uitnodigingen daarvoor.
 
Ik had vroeger werkelijk geen idee dat ik Piraten dan ineens ook zo belangrijk zou gaan vinden. Of dat ik ook zenuwachtig zou zijn voor het Kinderfeest.
 
Toen de Grote Dag aangebroken was, liep ik met een groep rennende en joelende jongens uit school naar huis. Naar het feest. Het feest waar we eerst cadeautjes open gingen maken, dan een broodje knakworst zouden eten om daarna een supercool Piratenparcours te doen. We zochten goud, kleurden schatkistjes en maakten piratencake. Man, wat was ik trots toen ik ‘s avonds op de bank plofte. Ik had een super vrolijk, afgemat jongetje die allemaal blije vriendjes met rode wangen had uitgezwaaid.
 
Toen ik hem na een paar dagen vroeg wat hij nou het állerleukste aan zijn feestje vond, had ik verwacht dat hij zou antwoorden: “De piratenrace.” Of: “Het maken van de schatkistjes.” Zijn antwoord daarentegen, had ik nooit kunnen raden. “Mam, weet je wat ik écht het allerleukste vond? Dat jij samen met ons aan tafel zat en we met zijn allen op de tafel mochten slaan. En dat we toen allemaal zongen: “Wij willen knakworst, wij willen knakworst!”
 
Het is en blijft toch grappig hè, dat je als moeder vaak invult wat je kind denkt. Maar als je het dan aan ze vraagt, blijkt dat zij de wereld toch vaak helemaal anders zien dan jij.
 
Liefs,
Elma

 

 

 

Related Posts
Instagram Slider
 • Ik ben er dol op Mensen met liefde voor hun
  2 dagen ago by elmavanvliet Ik ben er dol op. Mensen met liefde voor hun vak. En tradities die daardoor ontstaan. Zo gaan wij elk jaar voordat school weer begint de perfecte rugzak kopen. En er is voor ons maar één adresje waar we dat willen doen. De tassenkraam op de zaterdagse markt in Delft. Daar staat namelijk dé man die de ernst van deze keuze begrijpt. Die niet alleen in overleg gaat met mijn mannen, maar ook uitgebreid de tijd neemt om alle tassen aan ze te laten zien. Die meedenkt of er visjes op moeten staan of dat het dit jaar toch de
 • Its Friday time to go make stories for Monday! friday
  3 dagen ago by elmavanvliet It’s Friday, time to go make stories for Monday!  #friday   #vrijdag   #quote 
 • Uitgroeien tot een merk betekent ook dat je met je
  6 dagen ago by elmavanvliet Uitgroeien tot een merk betekent ook dat je met je gezicht op de voorkant van je eigen brochure staat. Dat was een beetje vreemd in het begin, maar ondertussen begint het te wennen. Dank je wel  @droemerknaur  voor de mooie brochure. Ik ben er superblij mee!  #brand   #lovemyjob   #happy   #newbrochure 
 • sosanne85 Schreef dit in haar dagboek voor haar dochter na
  1 week ago by elmavanvliet  @sosanne85  Schreef dit in haar dagboek voor haar dochter na een dagje weg. Wat moet het later leuk voor haar zijn om terug te lezen...
 • De mooiste herinneringen maak je zonder WiFi Ik vergeet het
  2 weken ago by elmavanvliet De mooiste herinneringen maak je zonder Wi-Fi. Ik vergeet het wel eens. Hoe belangrijk het voor me is om soms helemaal niets te moeten, maar alles te mogen. Nergens te hoeven zijn en voor niemand iets te hoeven betekenen. Gewoon op kunnen staan en kijken wat de dag brengt. Op vakantie merk ik altijd pas hoeveel ballen ik in de lucht hou. En wat voor effect dat op mijn ritme en soms ook mijn humeur heeft. Ik heb vaak het gevoel dat ik het allemaal nét niet rond regel. Het gevoel dat ik niet genoeg tijd heb om alles te
 • Het kan maar duidelijk zijn kids boss fun
  2 weken ago by elmavanvliet Het kan maar duidelijk zijn.  #kids   #boss   #fun 
 • Absoluut waar!  Repost van winkelvanpapier kaartje van
  1 maand ago by elmavanvliet Absoluut waar! • • • Repost van  @winkelvanpapier , kaartje van  @winkeltjevananne   #avontuur   #quote   #levensles 
 • Samen met Antje Lifestyle uitgever van Unieboek uitgeverij het Spectrum
  1 maand ago by elmavanvliet Samen met Antje, Lifestyle uitgever van Unieboek uitgeverij het Spectrum, plannen aan het maken voor de volgende brochure bij  @postkantoordelft  .. Leuk!  #maandag   #Delft   #funday 
 • Krijgen jullie ook zon zin in vakantie van dit weer?
  2 maanden ago by elmavanvliet Krijgen jullie ook zo’n zin in vakantie van dit weer? En waar gaan jullie dit jaar naartoe? Als je in een reactie laat weten met wie en waar jij dit jaar vakantieherinneringen gaat maken, maak je kans op het Familievakantiedagboek: hét boek om al deze herinneringen in vast te leggen. P.s. vooraf kun je ook al samen lijstjes invullen, over wat je allemaal wil zien, wat je meeneemt en nog veel meer leuks! De winnaar maken we maandag 2 juli bekend..  #familievakantiedagboek   #vakantie   #familievakantie