“Mam, liefde is makkelijk. Dat voel je gewoon aan je buik, die wordt dan helemaal warm.”
Ik ben dol op gesprekken met mijn kinderen. Ik hou van de manier waarop ze de wereld zien en de tekst en uitleg die ze daarbij geven. Soms moet ik er hard om lachen: “Mam, als ik door de zon verbrand, komt de brandweer dan?” Soms raak ik erdoor ontroerd: “Mam, ik hou van jou tot aan de supermarkt en weer terug”, Finn’s interpretatie van mijn “ik hou van je tot de maan en weer terug”. Op weer andere momenten leer ik van de manier waarop ze zich uitdrukken: “Liefde is makkelijk Mam. Je voelt het gewoon aan je buik, die wordt dan helemaal warm.”
Maar net als alle andere moeders heb ik het druk en vaak bezig met het in de lucht houden van een heleboel ballen tegelijk. Ik merkte dat het soms lastig was om echt even tijd voor elkaar te hebben. Tijd waarin je even niets anders hoeft te doen dan bezig zijn met elkaar. Tijd om écht te luisteren en écht te praten.
Daarom heb ik Vraag Maar gemaakt. Een leuk, vrolijk spel dat je samen met je kind speelt en waarbij je elkaar leuke, grappige en persoonlijke vragen stelt. Vragen zoals: ‘Wat is het leukst aan jouw moeder zijn, denk je?’ en ‘Waar heb jij deze week heel hard om gelachen?’
Ik wil met Vraag Maar ouders helpen om leuke, nieuwe, grappige en ontroerende gesprekken met hun kinderen te hebben. Ik wens je veel plezier bij het spelen en hoop dat jullie samen lachen, kletsen en nieuwe herinneringen maken. Laat je me weten wat je ervan vond?
Liefs,
Elma

Related Posts