Mijn kind heeft net een prachtige tekening gemaakt die hij samen met zijn klas gaat geven op Juffendag. Omdat tekenen niet mijn sterkste kant is, besloot ik om jullie een brief te schrijven. Om jullie te bedanken en jullie te laten weten dat ik jullie werk ongelofelijk belangrijk vind.
 
Het is alweer twee jaar geleden, maar ik zal de eerste schooldag van Finn nooit vergeten. Superspannend vond hij het allemaal dat naar school gaan. En toen ik hem in de gang zag staan met zijn gloednieuwe rugzak op vond ik hem nog zo ontzettend klein.
 
Toen we samen naar school liepen hield hij mijn hand heel stevig vast. En in de klas liet hij hem niet meer los. Wilde niet dat ik wegging. Met wat hulp van de juf liet ik na 15 minuten een hard huilend jongetje achter aan wie ik beloofde dat het echt, écht heel leuk zou worden op school. Maar toen ik de deur achter me dichtdeed, stonden de tranen ook in mijn ogen.
 
En leuk werd het, lieve juffen. We zijn nu 2 jaar verder en Finn huppelt élke dag vrolijk naar school. Omdat jullie ervoor gezorgd hebben dat hij zich thuis voelt bij jullie. School is voor hem een veilige omgeving waar hij elke dag dingen leert en waar hij plezier heeft met zijn vriendjes. Jullie zagen wie hij was en hebben ervoor gezorgd dat hij kon groeien op de manier die het beste bij hem paste. En dat in een klas met bijna 30 kindjes. Ik neem er mijn petje voor af. Ik heb zelf al moeite om de boel in het gareel te houden als er een paar kindjes komen spelen. Maar jullie doen het gewoon. Elke dag weer.
 
Omdat er nog veel meer lieve, gekke, grappige maar vooral goede en betrokken juffen en meesters zijn die er elke dag weer voor zorgen dat kinderen groeien en spelen is deze brief niet alleen voor de juffen van mijn zoon, maar voor jullie allemaal.
 
Dank jullie wel meesters en juffen van Nederland. Keep up the good work en tot over een week of 6!
 
Liefs,
Elma

 

 

 

Related Posts