Mijn kind heeft net een prachtige tekening gemaakt die hij samen met zijn klas gaat geven op Juffendag. Omdat tekenen niet mijn sterkste kant is, besloot ik om jullie een brief te schrijven. Om jullie te bedanken en jullie te laten weten dat ik jullie werk ongelofelijk belangrijk vind.
 
Het is alweer twee jaar geleden, maar ik zal de eerste schooldag van Finn nooit vergeten. Superspannend vond hij het allemaal dat naar school gaan. En toen ik hem in de gang zag staan met zijn gloednieuwe rugzak op vond ik hem nog zo ontzettend klein.
 
Toen we samen naar school liepen hield hij mijn hand heel stevig vast. En in de klas liet hij hem niet meer los. Wilde niet dat ik wegging. Met wat hulp van de juf liet ik na 15 minuten een hard huilend jongetje achter aan wie ik beloofde dat het echt, écht heel leuk zou worden op school. Maar toen ik de deur achter me dichtdeed, stonden de tranen ook in mijn ogen.
 
En leuk werd het, lieve juffen. We zijn nu 2 jaar verder en Finn huppelt élke dag vrolijk naar school. Omdat jullie ervoor gezorgd hebben dat hij zich thuis voelt bij jullie. School is voor hem een veilige omgeving waar hij elke dag dingen leert en waar hij plezier heeft met zijn vriendjes. Jullie zagen wie hij was en hebben ervoor gezorgd dat hij kon groeien op de manier die het beste bij hem paste. En dat in een klas met bijna 30 kindjes. Ik neem er mijn petje voor af. Ik heb zelf al moeite om de boel in het gareel te houden als er een paar kindjes komen spelen. Maar jullie doen het gewoon. Elke dag weer.
 
Omdat er nog veel meer lieve, gekke, grappige maar vooral goede en betrokken juffen en meesters zijn die er elke dag weer voor zorgen dat kinderen groeien en spelen is deze brief niet alleen voor de juffen van mijn zoon, maar voor jullie allemaal.
 
Dank jullie wel meesters en juffen van Nederland. Keep up the good work en tot over een week of 6!
 
Liefs,
Elma

 

 

 

Related Posts
Instagram Slider
 • Niets kan me blijer maken dan het maken van mooie
  3 dagen ago by elmavanvliet Niets kan me blijer maken dan het “maken” van mooie boeken. Maar naast het bedenken, schetsen en uitschrijven moeten er natuurlijk nog een hoop andere dingen gedaan worden. Mensen moeten gebeld worden, planningen moeten op papier, er moet vergaderd en afgestemd worden, geschrapt en opnieuw geschreven worden voordat het "af" is. Dat doe ik braaf. En met liefde voor het eindresultaat. Maar soms, heel soms dan ga ik even weg. Laat ik de boel even de boel. Zodat ik kan doen wat ik het allerliefste doe. Dingen maken. En daarom zat ik vrijdag al om 7.30 achter mijn laptop met
 • Have a great Monday get a new perspective make
  4 dagen ago by elmavanvliet Have a great Monday, get a new perspective & make some new memories..  #monday   #perspective   #motivation 
 • Happy Fathers day to all the amazing dads around the
  5 dagen ago by elmavanvliet Happy Father’s day to all the amazing dad's around the world! ✨We wensen jullie vandaag veel liefde en een bladzijde vol met nieuwe geluksmomenten! @timotheus_b   #elmavanvliet   #fathersday   #dad   #thedad   #dadlife   #parents   #monday   #mondaymood  happy  #familyfirst   #dagboekvoormijnzoon   #zoon   #vaderdagcadeau   #vaderdag   #photography   #positivevibes   #liefde 
 • Wie van jullie heeft het boekje Voor Papa gekocht en
  1 week ago by elmavanvliet Wie van jullie heeft het boekje Voor Papa gekocht en ingevuld? We zijn zó benieuwd naar de reacties van jullie maar vooral van jullie vaders. Als je ons vóór dinsdag 19 juni in een reactie laat weten wat jullie ervan vinden, dan maak je kans op een boekje Voor Mama óf Voor mijn Zus(je), jij mag kiezen! P.s. thanks  @liefslauranl  for the great picture!  #vaderdag   #cadeauboekje   #liefde 
 • Kluste jij vroeger ook weleens met je vader? In het
  1 week ago by elmavanvliet Kluste jij vroeger ook weleens met je vader? In het boekje Voor papa kun je al je (jeugd)herinneringen met en aan je vader vastleggen. Als je het boekje af hebt, geef je het vol verhalen, foto’s en andere mooie aandenkens cadeau. Perfect toch, voor Vaderdag?!  #vaders   #vaderdag   #papa 
 • V A D E R D A G T
  2 weken ago by elmavanvliet • V A D E R D A G T I P • Het boekje "Voor Papa" is een uniek en persoonlijk cadeau voor jouw vader. Je vult het met verhalen voor en over hem. Nadat je het hebt gegeven kun je tijdens een koffiemoment napraten over jullie gewoonten, leuke en bijzondere momenten en nog veel meer! Wat is bijvoorbeeld jouw meest lachwekkende moment met jouw vader? We zijn erg benieuwd!  #voorpapa   #vaderdag   #vaderdagtip 
 • girlpower quote lifelesson
  3 weken ago by elmavanvliet  #girlpower   #quote   #lifelesson 
 • Tervetuloa Finland! What a pleasure it has been to work
  3 weken ago by elmavanvliet Tervetuloa Finland! What a pleasure it has been to work with the publishing team of Pälvi Kuosmanen and Henrikki Timgren at  @wsoykirjat  Finland. We had great conversations about thé best covers and I learned that I really like Finnish jokes. But what I loved most is that 2 very professional teams worked together to develop and publish the most beautiful books that help mothers and grandmothers to write down their stories for their children and grandchildren. I was very proud and over the moon with happiness when I heard that both books hit the bestseller list on Mothersday. So, congrats
 • Ja! Ik vind cht dat het soms te snel gaat
  4 weken ago by elmavanvliet Ja! Ik vind écht dat het soms te snel gaat, dat groot worden. Maar bij groot worden horen ook geweldige eerste keren. Zoals onze eerste echte skatetocht gisteren. Met een briljante coach van 4 op de fiets erbij. En dat je je kind dan hoort lachen als hij vaart maakt.. Love it!