Mijn kind heeft net een prachtige tekening gemaakt die hij samen met zijn klas gaat geven op Juffendag. Omdat tekenen niet mijn sterkste kant is, besloot ik om jullie een brief te schrijven. Om jullie te bedanken en jullie te laten weten dat ik jullie werk ongelofelijk belangrijk vind.
 
Het is alweer twee jaar geleden, maar ik zal de eerste schooldag van Finn nooit vergeten. Superspannend vond hij het allemaal dat naar school gaan. En toen ik hem in de gang zag staan met zijn gloednieuwe rugzak op vond ik hem nog zo ontzettend klein.
 
Toen we samen naar school liepen hield hij mijn hand heel stevig vast. En in de klas liet hij hem niet meer los. Wilde niet dat ik wegging. Met wat hulp van de juf liet ik na 15 minuten een hard huilend jongetje achter aan wie ik beloofde dat het echt, écht heel leuk zou worden op school. Maar toen ik de deur achter me dichtdeed, stonden de tranen ook in mijn ogen.
 
En leuk werd het, lieve juffen. We zijn nu 2 jaar verder en Finn huppelt élke dag vrolijk naar school. Omdat jullie ervoor gezorgd hebben dat hij zich thuis voelt bij jullie. School is voor hem een veilige omgeving waar hij elke dag dingen leert en waar hij plezier heeft met zijn vriendjes. Jullie zagen wie hij was en hebben ervoor gezorgd dat hij kon groeien op de manier die het beste bij hem paste. En dat in een klas met bijna 30 kindjes. Ik neem er mijn petje voor af. Ik heb zelf al moeite om de boel in het gareel te houden als er een paar kindjes komen spelen. Maar jullie doen het gewoon. Elke dag weer.
 
Omdat er nog veel meer lieve, gekke, grappige maar vooral goede en betrokken juffen en meesters zijn die er elke dag weer voor zorgen dat kinderen groeien en spelen is deze brief niet alleen voor de juffen van mijn zoon, maar voor jullie allemaal.
 
Dank jullie wel meesters en juffen van Nederland. Keep up the good work en tot over een week of 6!
 
Liefs,
Elma

 

 

 

Related Posts
Instagram Slider
 • Ik ben er dol op Mensen met liefde voor hun
  2 dagen ago by elmavanvliet Ik ben er dol op. Mensen met liefde voor hun vak. En tradities die daardoor ontstaan. Zo gaan wij elk jaar voordat school weer begint de perfecte rugzak kopen. En er is voor ons maar één adresje waar we dat willen doen. De tassenkraam op de zaterdagse markt in Delft. Daar staat namelijk dé man die de ernst van deze keuze begrijpt. Die niet alleen in overleg gaat met mijn mannen, maar ook uitgebreid de tijd neemt om alle tassen aan ze te laten zien. Die meedenkt of er visjes op moeten staan of dat het dit jaar toch de
 • Its Friday time to go make stories for Monday! friday
  3 dagen ago by elmavanvliet It’s Friday, time to go make stories for Monday!  #friday   #vrijdag   #quote 
 • Uitgroeien tot een merk betekent ook dat je met je
  6 dagen ago by elmavanvliet Uitgroeien tot een merk betekent ook dat je met je gezicht op de voorkant van je eigen brochure staat. Dat was een beetje vreemd in het begin, maar ondertussen begint het te wennen. Dank je wel  @droemerknaur  voor de mooie brochure. Ik ben er superblij mee!  #brand   #lovemyjob   #happy   #newbrochure 
 • sosanne85 Schreef dit in haar dagboek voor haar dochter na
  1 week ago by elmavanvliet  @sosanne85  Schreef dit in haar dagboek voor haar dochter na een dagje weg. Wat moet het later leuk voor haar zijn om terug te lezen...
 • De mooiste herinneringen maak je zonder WiFi Ik vergeet het
  2 weken ago by elmavanvliet De mooiste herinneringen maak je zonder Wi-Fi. Ik vergeet het wel eens. Hoe belangrijk het voor me is om soms helemaal niets te moeten, maar alles te mogen. Nergens te hoeven zijn en voor niemand iets te hoeven betekenen. Gewoon op kunnen staan en kijken wat de dag brengt. Op vakantie merk ik altijd pas hoeveel ballen ik in de lucht hou. En wat voor effect dat op mijn ritme en soms ook mijn humeur heeft. Ik heb vaak het gevoel dat ik het allemaal nét niet rond regel. Het gevoel dat ik niet genoeg tijd heb om alles te
 • Het kan maar duidelijk zijn kids boss fun
  2 weken ago by elmavanvliet Het kan maar duidelijk zijn.  #kids   #boss   #fun 
 • Absoluut waar!  Repost van winkelvanpapier kaartje van
  1 maand ago by elmavanvliet Absoluut waar! • • • Repost van  @winkelvanpapier , kaartje van  @winkeltjevananne   #avontuur   #quote   #levensles 
 • Samen met Antje Lifestyle uitgever van Unieboek uitgeverij het Spectrum
  1 maand ago by elmavanvliet Samen met Antje, Lifestyle uitgever van Unieboek uitgeverij het Spectrum, plannen aan het maken voor de volgende brochure bij  @postkantoordelft  .. Leuk!  #maandag   #Delft   #funday 
 • Krijgen jullie ook zon zin in vakantie van dit weer?
  2 maanden ago by elmavanvliet Krijgen jullie ook zo’n zin in vakantie van dit weer? En waar gaan jullie dit jaar naartoe? Als je in een reactie laat weten met wie en waar jij dit jaar vakantieherinneringen gaat maken, maak je kans op het Familievakantiedagboek: hét boek om al deze herinneringen in vast te leggen. P.s. vooraf kun je ook al samen lijstjes invullen, over wat je allemaal wil zien, wat je meeneemt en nog veel meer leuks! De winnaar maken we maandag 2 juli bekend..  #familievakantiedagboek   #vakantie   #familievakantie