Ik ben dol op goede boekhandels. Binnenlopen in een fijne boekhandel is alsof je een speeltuin binnen loopt waar allerlei werelden liggen die je nog kunt ontdekken. Waar kennis en verhalen gewoon op je liggen te wachten. Ik heb mazzel gehad. In Delft hadden we boekhandel Huyser met eigenaar Jeroen en met een dijk van een team die wisten wat voor titels ze inkochten en je met liefde adviseerden. En ze hadden áltijd de laatste fantasy titels die ik graag lees. Jeroen opende een nieuwe boekhandel in een tijd waarin boekhandels het zwaar hadden en maakte daar een succes van. Superknap. Jeroen en zijn team hebben altijd een plekje in mijn hart gehad. Toen mijn eerste boek uitkwam, organiseerde ze een heuse signeersessie. Een prachtige dag omdat er een rij stond maar vooral omdat het de dag was dat ik “officieel” schrijfster werd.

 

De afgelopen jaren liep ik vaak even binnen. Om te kijken waar mijn boeken stonden, om wéér een nieuw notitieboek te kopen, om te kijken wat voor mooie nieuwe boeken er uitgekomen waren maar ook om gewoon een praatje te maken. Maar aan al het moois komt een einde. Jeroen besloot om te gaan stoppen met Huyser. Om andere dingen te gaan doen met zijn leven. Welverdiend.

 

En toen verscheen er een nieuwe naam op de gevel. Paagman. In Den Haag waren ze al lang een van mijn favoriete winkels. Maar ja, een keten hè. Dus dacht ik er het mijne van. Totdat ik “even” koffie ging doen met de eigenaren. En hoorde wat hun visie was. Hoe belangrijk ze boeken en lezen vinden. Maar ook heel goed snappen dat de wereld veranderd is en dat boekhandels mee moeten ontwikkelen. En ik kan alleen maar zeggen dat ik fan ben. En er trots op ben dat ze er nu ook in Delft zijn. Dus team Paagman: Wat leuk dat jullie er zijn! Ik hoop dat Delft jullie favoriete stad wordt. We hebben echt de leukste events, winkels en heerlijke plekken om een hapje of drankje te doen. En een heleboel leuke auteurs die vaak zomaar even binnenlopen bij jullie 😉

 

 

P.s. wat is jullie favoriete boekhandel?

Related Posts